Blog: Tipy & triky z managementu

10. 7. 2019
Slunce pálí, voda láká, jen odejít na dovolenou je těžší, než se zdá. Hororové scény, co všechno se může stát, když budete pryč, jsou běžné obavy podnikatelů a manažerů. Murphyho zákony fungují a to co se běžně ve firmě nestane, se zajisté během vaší nepřítomnosti vyskytne. Proto se představa o dovolené často mění v noční můru, která se vyřeší jednoduše tím, že se na dovolenou nepojede.
22. 3. 2019
Už se vám to nejspíš stalo. Musíte udělat práci, do které se vám ale vůbec nechce. Místo naplánovaného úkolu jste však už posekali celou zahradu, uklidili prádelník svého pubertálního potomka nebo umyli partnerovo auto. Nejste líní, jen prostě prokrastinujete. Máme pro vás dobrou zprávu, existuje metoda, jak odkládání překonat. A stačí vám k ní jen obyčejná kuchyňská minutka.
6. 3. 2019
Většina lidí změny nesnáší. Při tom jedinou jistotou je, že svět se neustále mění. Naučte se přijímat změny a vytěžit z nich to nejlepší.
30. 1. 2019
Znáte to také? Osm hodin v práci uplynulo jako voda, ale vy máte pocit, že jste za tu dobu vůbec nic nestihli. Máme pro vás návod, jak to změnit.
10. 5. 2018
Slovo motivace pochází z latinského movere, to znamená hýbat se. Motivace je síla, která nás uvede do pohybu a my díky ní dosáhneme cílů, které jsme si vysnily. Ale jaká ta síla musí být, abychom to opravdu dokázali?
19. 12. 2017
Nejen nový rok může být příležitostí ke stanovení svých předsevzetí. Jenže jak to, že předsevzetí, i jiné cíle, tak často nesplníme? Jednoduše proto, že jsou stanovené chybně. Naučíme vás metodu, se kterou se vám budou, nejen novoroční, ale jakékoli cíle, kdykoli během roku, plnit snadno.
5. 10. 2017
Podle definice je „Marketingový mix soubor taktických marketingových nástrojů – výrobkové, cenové, distribuční a komunikační politiky, které firmě umožňují upravit nabídku podle přání zákazníků na cílovém trhu.“ Kdo ho vymyslel a co všechny tyto obecné pojmy znamenají v praxi? Čokoládová tyčinka a vesmírný program, obyčejné jídlo za sto dolarů. Krátké příběhy o tom jak se někdy netradiční ingredience namíchají do velkého marketingového úspěchu.
12. 9. 2017
Mohla Alenka najít cestu domů z říše za zrcadlem, kdyby přemýšlela víc logicky? Byla by Expedice Adam 84 úspěšnější, kdyby návštěvníci znali metody projektového řízení? Logika je základ projektového plánování. Kouzlo úspěšného projektu spočívá v kvalitním plánu a dobrém promyšlení. Jednou z metod, která vám k němu může pomoci je Logický rámec.
9. 8. 2017
Znáte pravidlo 80/20? Možná Paretovo pravidlo znát, a pomáhá vám v práci i osobním životě. Možná jen tušíte k čemu je dobré. Nebo jste o něm nikdy neslyšeli. A to by byla škoda. Protože takzvané “pravidlo nerovnováhy” se týká většiny věcí, které děláte. Když ho začnete používat, pomůže vám zlepšit pracovní i soukromý život. Jako spousta chytrých věcí, je v podstatě velmi jednoduché.
28. 6. 2017
Jak snaha o zlepšení efektivity vedla v průběhu let k jejímu snížení.
Open space, kancelář sdílená více pracovníky, vůbec není výmysl moderní doby. Má více než stoletou historii. U jejího zrodu stál šéf významné automobilky. Ze začátku přinesla zvýšení efektivity práce, později však také novou diagnózu nemoci z povolání. Nové technologie možná zruší kanceláře úplně.
Header Projektově
Vyzkoušejte Projektově na 14 dní zdarma
Není třeba instalace. Na e-mail Vám systém obratem zašle login a heslo.