Nový výpis úkolů v projektu

Od spuštění služby Projektově.CZ se stala vcelku zajímavá věc. Webové technologie se výrazně změnily. Moderní aplikace jsou více interaktivní, data jsou automaticky ukládána a my jako uživatelé očekáváme rychlou a efektivní práci s programem, v našem případě s nástrojem pro projektové řízení. Službu Projektově.CZ udržujeme moderní nejen po stránce obsahu, funkcích a vlastnostech, vzhledu a ovládání, ale také z technické stránky. V poslední aktualizaci přinášíme zbrusu nový výpis úkolů. To znamenalo významný přepis hlavní součástí služby projektově - práce s úkoly.

Do nového výpisu jsme rovnou zakomponovali velké množství sesbírané zpětné vazby, připravili jsme jej tak, aby se ním výborně pracovalo. Máte-li připomínky nebo podněty, neváhejte nám napsat.

Jak nový výpis vypadá?

Rozšířili jsme hlavní barevné záložky pro přepínání mezi mými, otevřenými, zpožděnými, vyřešenými a zavřenými úkoly. Prvky jsme úhledně srovnali a zarovnali a vpravo přidali oblíbené tlačítko pro dočasné zastavení odesílaní notifikací kolegům (když měníme více úkolů a nechceme spamovat kolegy).

Rychlé zadávání úkolů

Když zadávám úkoly v tabulkovém výpise, hned jsou přidány do seznamu. Pokud je seznam úkolů rozsáhlý a mám zapnuto vlastní filtrování a řazení, vpravo nahoře se po přidání vždy zobrazí notifikace, ze které si kartu úkolu mohu otevřít.

Zároveň, když používám seskupení úkolů dle pod-projektů, můžu nový úkol zadat rovnou k němu. Stačí přidat úkol do skupiny.

Nová karta úkolu

Karta úkolu se nově otevírá do okna “nad” výpis úkolů. Není nutné přecházet na jinou stránku a zpět. Zároveň pokud chci kartu zavřít, stačí mi kliknout na křížek, bokem do tmavého pole nebo prostě stisknout klávesu Escape. Okno bude automaticky zavřeno.

Největší novinkou na kartě úkolu je možnost nahrávání souborů přetažením myší z plochy počítače nebo průzkumníku souborů a zobrazení náhledů souborů.

Automatické ukládání

Všechny změny v Projektově jsou automaticky ukládány. V této aktualizaci jsme odebrali kolečko vedle změněného políčka, jelikož již není potřebné.

Pro ujištění že je vše správně uloženo, dodali jsme vpravo nahoru na kartu úkolu a nad výpis úkolů informační hlášku. Při úpravách zde uvidíte svítit buď “Ukládám” nebo “Všechny změny úspěšně uloženy”. Zároveň veškeré změny úkolů jsou transparentně poznačeny i na kartu úkolu do historie mezi komentáři.

Chytré filtrování a hledání

Výraznou novinkou oproti starému výpisu úkolů je snadné filtrování a hledání v úkolech.

Kliknutím do lišty nad úkoly můžete rovnou zadat hledaný výraz, nebo z rozbalené nabídky vybrat jeden z filtru - například úkoly vytvořené tento týden.

Zároveň je hledání chytré, jakmile začnete psát, bude Vám pro urychlení filtry našeptávat.

Naší oblíbenou kombinací je mít úkoly seskupené dle projektů a následně zadat jméno kolegy pro zobrazení úkolů kolegy z více projektů.

Příklad: zobrazit úkoly od kolegy a seskupit je po projektech

Vlastní sloupce ve výpisu úkolů

Poslední novinkou je ozubené kolečko nastavení výpisu úkolů. Pokud máte příznak majitele, můžete libovolně nastavit pořadí sloupců ve výpise, přidat nebo odebrat.

Jaké sloupce je možné přidat?

  • odhadovaný čas úkolů
  • strávený čas úkolů
  • zbývající čas - rozdíl mezi odhadem a stráveno
  • tlačítko spuštění stopek u úkolu
  • související úkoly
  • a jakékoliv vlastní pole dodané k úkolům

V kostce:

  • přehlednější vzhled
  • výpis je o poznání rychlejší
  • s chytrým hledáním / filtrováním
  • plná karta úkolu
    • s obrázkovými náhledy
    • s nahráváním souborů přetažením myši (drag n drop)
  • s tlačítkem pozastavení odesílání e-mailů
  • se sjednoceným ukládáním
  • a nastavením sloupců ve výpise

Máte otázky?

Máte-li připomínku, dotaz, nebo podnět ke zlepšení výpisu úkolů, neváhejte nám napsat na live-chat podporu vpravo dole nebo na podpora@projektove.cz.

Zdeněk Solnický
Header Projektově
Vyzkoušejte Projektově na 14 dní zdarma
Není třeba instalace. Na e-mail Vám systém obratem zašle login a heslo.