Přehlednější popisy úkolů díky novému editoru

Pilně pracujeme na vylepšení aplikace Projektově aby její použití nebylo jenom praktické, ale i zábavné a přehledné. Před časem jsme oznámili také vývoj nové aplikace Projektově 2, které používáme s prvními desítkami firem. Projektově 1 a 2 jsou kompatibilní, proto se změny a novinky z Projektově 2 často zrcadlí i do Projektově 1.

Nejčastěji poptávanou novinkou je vylepšený editor popisu úkolů.

Lepší formátování zadání úkolu

Nový editor textu, který jsme pro Vás připravili má hned několik zajímavých funkcí. Původní editor uměl upravovat formát poměrně omezeně na tučné, kurzívu a základní odrážky. Zvýrazňovat text tučně však často nestačilo. Nový editor posouvá úpravy textu na zcela novou úroveň. 

Hlavní funkce nového editoru:

Novinky editora

  • nadpisy a podnadpisy
  • barevné zvýrazňování
  • checkboxy
  • změny popisu u úkolu

Nadpisy a podnadpisy v novém světle

Přehledné rozdělení a organizace práce jsou jedny z hlavních výhod Projektově. Mít přehled je důležité ne jenom nad projekty a úkoly, ale také nad poznámkami v nich. Popis u úkolu býval často nepřehledným seznamem povinnosti a úkolu, které bylo možné zvýrazňovat pouze tučným písmem. Nebylo to přehledné a působilo to chaoticky.

Chceme, aby použiti aplikace bylo co nejvíc praktické, proto jsme přidali v editoru popisu funkce nadpis a podnadpis. Nově si tak jednoduše třeba u porady oddělíte hlavní téma od ostatních bodů k brainstormingu se svým týmem. Případně si i kvůli vlastnímu přehledu poznámek k úkolu oddělíte hlavní body nadpisu a podnadpisu. Nyní je popis úkolu zcela přehledný pomocník. Nadpisy a podnadpisy

Novinka pro nadšence barev

S úpravou editoru proto přišla i barevná vlna zvýrazňování. Zvýrazňování a to ne jenom klasicky tučně ale i barevně. Váš text můžete zvýraznit třeba červenou barvou a přidat k tomu funkci bold a máte tak výrazný text který na první pohled jasně říká jak je důležitý.

A pro ty kteří rádi využívají barevně zvýrazněný celý text jsme připravili barevné zvýrazňování textu dle Vaši fantazie, řádek červený poté fialový a zakončíme to třeba zelenou. Editor v barvách

Ke každému popisu úkolu a v komentáři můžete snadno přidat i zábavné emoji. Svoje emoji si v apple systému přidáte dle jednoduchého návodu a stejně tak pro windows uživatelé.

Pro milovníky pořádku máme nově TODO - checkboxy

Z rozhovorů s klienty vyplynulo, že v popisech úkolů jsou často různé odškrtávací seznamy. Sice můžeme vytvářet k úkolům plnohodnotné pod-úkoly, ale to často není třeba. A pod-úkoly by potřebovaly určitou režii navíc.

Škrtání již hotového řádku ze seznamu nebyl úplně praktický pomocník. Proto jsme jej posunuli s novým editorem na vyšší úroveň.

Klasické odrážky a puntíkový seznam úkolů či povinnosti které si můžete zapsat do detailů úkolů mají nyní další skvělou možnost pro milovníky todo checklistů. Svůj seznam povinností k úkolu si můžete za pomocí todo checklistu odklikat a mít tak přehledně vše splněné ze seznamu. Todo chcecklist

Jak si takový checklist se seznamu vyrobíte? Jednoduše si připravíte seznam, označíte a vyberete z menu editora checklisty. Hurá váš seznam je hotový. Jak na editor

Nově si ke každému úkolu můžete snadno přidat velmi jednoduchý interaktivní checklist.

Viditelné změny popisu úkolů

Nehody se prostě stávají. Naštěstí Projektově uchovává všechny změny popisu úkolů. Ty si nyní můžete prohlédnout na kartě úkolu sami. Nově v historii úkolu je vidět nejen kdo a kdy změnil popis úkolu, ale po kliknutí pak i detail. Přehledně tak kdykoliv na pár kliknutí vidíte změny v popisu úkolů. Změny popisu úkolů

Rozepsaný text který se neztratí (pouze) v Projektově 2

Projektově 1 má ochrany, se kterými nejde zavřít karta s rozepsaným popisem úkolu. Ale stále je možné zavřít celý prohlížeč nebo vypnout počítač. Do Projektově 2 jsme pro jistotu přidali pamatování rozepsaného textu.

Co to přesně znamená? Začnete si psát poznámky k úkolu a v tom Vás někdo vyruší či otevřete jiný úkol a Vám se to všechno vymaže protože jste nestihli kliknou uložit. To se Vám v novém editoru (pouze v Projektově 2) nestane, ten si pamatuje rozepsaný text a uloží ho i bez stisknutí tlačítka uložit. Nově si můžete přepínat a přeskakovat mezi úkoly a vaše poznámky k úkolům zůstanou na místě.

Proto nám napište na podporu, rádi Vám Projektově 2 osobně ukážeme a rovnou povolíme. Projektově 2 a Projektově 1 jsou navzájem kompatibilní. Data, projekty a úkoly, máte jen jedny. Sami si vybíráte, přes kterou aplikaci je budete měnit. Více se dozvíte v Častých dotazech k Projektově 2.

Silvia Urdová
Header Projektově
Vyzkoušejte Projektově na 14 dní zdarma
Není třeba instalace. Na e-mail Vám systém obratem zašle login a heslo.