Jak jsem poznal vaše grafy

Grafy a diagramy používáme všichni. Některé činnosti si bez nich už ani nedokážeme představit. Třeba koláče televizní sledovanosti, nebo sloupce volebních výsledků. Ani projektové řízení se bez názorných schémat neobejde. Graf, diagram či matice dokáže sloučit několik jevů do názorného obrázku, ze kterého pak jednoduše vyvodíme jeho souvislosti, vývoj nebo časovou posloupnost.

Jsou dokonce lidé, kteří grafy milují natolik, že se vyžívají v jejich detailním zpracování na jakoukoli lidskou činnost. Jak by se asi jmenoval takový milovník grafů? Grafoman určitě ne. To je člověk trpící chorobnou touhou psát. Možná grafofil nebo grafomilec?

V jednom díle seriálu „Jak jsem poznal vaši matku“ se takovým grafoposedlým stal Marshall Eriksen. Vytvořil například sloupcový graf „Moje nejoblíbenější koláčky“ nebo koláčový graf „Mé oblíbené bary ve městě“.

Nic se nesmí přehánět a jak to, tak bývá, skončilo to „intervencí“ – kamarádským promlouváním do duše. Marshall musel přestat.

Ať už grafy, diagramy a matice milujete, nebo se jim raději vyhýbáte, věřte, že mohou být zajímavé. V našem novém seriálu článků vám je představíme z pohledu, který určitě neznáte.

I grafy mají svoje příběhy.

Magdaléna Sikorová
Header Projektově
Vyzkoušejte Projektově na 14 dní zdarma
Není třeba instalace. Na e-mail Vám systém obratem zašle login a heslo.