Parfumerie s korunkou našla partnera pro vedení projektů

Parfumerie s korunkou našla partnera pro vedení projektů

Jak se narodila královna mezi parfumeriemi

FAnn parfumerie
FAnn to není jen obyčejná parfumerie. Je to firma, která už více než 25 let úspěšně působí na českém trhu. Firmu založili v roce 1991 manželé Anna a Jaroslav Kokolusovi. Hned první rok se jim podařilo v Brně a na Slovensku otevřít tři kamenné obchody se zahraničními vůněmi, spreji a kosmetikou. Dnes už kamenné obchody parfumerie s korunkou v logu najdete na 41 místech ve 20 městech po celé České republice. Provozují také úspěšný e-shop.

V posledních letech také rozvíjí svoji charitativní činnost. Každoroční pravidelná spolupráce s charitativními organizacemi vyústila v roce 2013 k založení vlastního nadačního fondu Fann dětem.


Bez systému snadno zapomenete

Firma s tolika kamennými obchody a e-shopem potřebuje propracovaný systém komunikace. Klíčové je efektivně sdílet informace mezi členy týmu a mít pod kontrolou důležité termíny. Jenže ještě do nedávna nic takového neměli. „Sdílení informací nefungovalo, na některé důležité věci se v dlouhodobých projektech zapomínalo,” říká Svatopluk Novotný, marketingový manažer firmy.

Jak tuto situaci řešit? Dlouho hledali systém, který by tyto problémy vyřešil a zároveň byl jednoduchý, spolehlivý a při tom lehce ovladatelný. Po dlouhé době nakonec našli Projektově.

Ať jsou všichni v obraze

Od systému Projektově očekávali hlavně, že už všichni budou v obraze a nebudou zapomínat na důležité úkoly a termíny. Jejich ideální představa byla, aby všichni členové týmu dostávali denně upozornění emailem s přehledy úkolů.

Nejen tento specifický požadavek splnil systém Projektově. „Nepotřebujeme robustní systém. Projektově je v češtině, má jednoduché a intuitivní ovládání a nejlépe splňuje všechny naše hlavní požadavky.” vysvětluje marketingový manažer firmy.

Zavedení systému bylo otázkou několika dnů. Přesto chvíli trvalo, než si všichni zaměstnanci zvykli používat systém ke své každodenní práci. „I když Projektově používáme denně, nemyslím si, že naplno využíváme jeho možností,” doplňuje Novotný.

Používat systém každý den, to je náš cíl.
Používat systém každý den, to je náš cíl.

Hlídací pes, co nezapomíná

Od zavedení systému do práce a povědomí pracovníků jednoznačně ubylo opomenutí důležitých bodů a výmluv: „To jsi mi neříkal.”

„Projektově nám usnadnilo práci především tím, že dokáže automaticky pohlídat termíny a průběžně je připomínat,” vysvětluje Novotný. Systém hlídá všechny termíny a průběžně upozorňuje na blížící se i na opožděné.

Celkově se zvýšila efektivita práce ve firmě a dost podstatně zlepšila informovanost kolegů mezi sebou.

„Projektově naplnilo naše očekávání bezezbytku. Rezervy vidím spíš v lidech, co s ním pracují,” hodnotí Novotný. „Co nás opravdu velmi mile překvapilo, je rychlá zákaznická podpora.”

Projektově si všechny úkoly pohlídá.
Projektově si všechny úkoly pohlídá.

Motivujte a testujte, vrátí se vám to

Do budoucna by chtěli ještě více zapojit a motivovat pracovníky do práce se systémem. Zatím si někteří jen těžko zvykají a někdy nejsou moc ochotní do systému zapisovat co je pro jeho správný chod nutné.

„Systém Projektově určitě stojí za to vyzkoušet. Testování věnujte delší čas, třeba jen v týmu dvou lidí nebo i samostatně. Trpělivost se vám vrátí v lepším fungování firemních procesů,” vzkazuje všem, kteří ještě svůj systém na plánování projektů nenašli, pan Novotný.

Magdaléna Sikorová
Header Projektově
Vyzkoušejte Projektově na 14 dní zdarma
Není třeba instalace. Na e-mail Vám systém obratem zašle login a heslo.