Účastnili jsme se soutěže inovační firma Moravskoslezského kraje 2015

S myšlenkovými mapami pro řízení projektů jsme byli letos ve skupině firem soutěžících o titul Inovační firma Moravskoslezského kraje 2015. Neustále získáváme zpětnou vazbu od stávajících klientů, kterou zapracováváme v podobě menších či větších úprav do programu.

Jak pracujeme?

Poskytování softwaru jako služby na internetu znamená být v přímé konkurenci s programy z celého světa. Abychom nezůstali pozadu, zavedli jsme proces neustálého zapracovávání zpětné vazby přímo do produktu. Ten se skládá ze dvou úrovní:

  1. Podnět, který získáme přes "live-chat" uživatelskou podporu či standardní e-mailovou podporu okamžitě zařazujeme do fronty požadavků. V ní požadavek podle několika kritérií hodnotíme, abychom určili jeho prioritu. Pokud je možné jej hned zapracovat do služby, necháváme jej ve frontě požadavků a dle priority na něm pracujeme.
  2. Pokud se jedná o komplexní úpravu, pak ji zařazujeme do plánu vývoje a tím požadavek získává orientační termín, kdy se tato nová funkce v Projektově.CZ objeví.

Poslední příklady

V rámci komplexních úprav jsme dodali modul rozpočtu k projektu, ve kterém je možné postavit plánované příjmy a náklady vůči skutečným příjmům a nákladům (fixním i variabilním, počítaným přes hodinové sazby ze strávených časů na úkolu). Dalším komplexním řešením bylo zavedení nové role - externisty. Díky ní je v Projektově.CZ možné nasdílet kolegovi z celého projektu jen jeden úkol. Naopak menšími úpravami bylo například povolení editace vlastních komentářů u úkolů, přepracování e-mailu, ve kterém jsou noví uživatelé zváni ke spoluráci na úkolech online, dodání rychlého přepínání, pokud využíváte více instalací Projektově.CZ, či vylepšení aplikace pro chytré telefony.

Která inovace nás nejvíce baví?

Máme rádi myšlenkové mapy, věříme v jejich potenciál pro přehledné naplánování i řízení projektu. V Projektově.CZ je možné vytvořit myšlenkovou mapu úkolů projektu. Jednotlivé obláčky mapy jsou úkoly, kterým je možné přidat popis, soubor, termín či řešitele. Tyto úkoly jsou pak vidět v seznamu úkolů projektu či člena týmu. Zároveň je možné jednotlivé úkoly spojit vazbami tak, aby bylo možné vidět, který úkol předchází jinému a zobrazit je v posloupnosti za sebou na časové ose v Ganttově diagramu. Pořád to jsou ovšem stejné úkoly. Jakmile jsou splněné, zabarví se v myšlenkové mapě úkolů zeleně.

Získaný certifikát nás těší, věříme že se inovacím budeme věnovat i nadále.

Zdeněk Solnický
Header Projektově
Vyzkoušejte Projektově na 14 dní zdarma
Není třeba instalace. Na e-mail Vám systém obratem zašle login a heslo.